1 Eens ‘n keer wat anders dan een rundercarpaccio: eentje van witte asperges! Een heerlijk fris voorgerecht voor 4 personen.
2 Tip: Wil je dit gerecht vegetarisch maken? Vervang dan de Hollandse garnalen door partjes gekookte kwarteleitjes of blokjes belegen of oude boerenkaas.
3 Snijd met een asperge- of dunschiller vanaf het uiteinde naar de kop dunne linten van de rauwe asperges.
4 Doe het citroensap, de mosterd, de poedersuiker, de olijfolie en de kruiden in de jampot. Sluit en schud tot een gladde dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe.
5 Meng de dressing door de aspergelinten en marineer 1 uur in de koelkast.
6 Leg de aspergelinten plat, als carpaccio, op 4 borden. Strooi er de garnalen over. Sprenkel nog een beetje marinade over de aspergecarpaccio.
7 BRON: Nederlands Aspergecentrum
Aspergecarpaccio met kruidenvinaigrette is een recept van Solo Open Kitchen