Filodeegzakjes gevuld met broccoli

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220 ºC. Besmeer een vel filodeeg met margarine en leg het andere vel er passend bovenop. Snijd in vier gelijke vierkanten. Rol de vierkanten tot ‘puntzakjes’, plak de randen vast met wat water en leg ze met de naad naar beneden op een vel bakpapier.
  • 2 Vul ze met eenzelfde puntzakje dat je van aluminiumfolie vouwt, zodat het deeg tijdens het bakken niet inzakt. Bak de puntzakjes ongeveer 5 tot 6 minuten in de hete oven tot ze goudgeel en knapperig zijn.
  • 3 Breng in een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de broccoli gedurende 5 minuten beetgaar. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  • 4 Mix de ingrediënten van de dressing met een staafmixer of garde en vermeng de dressing met de broccoli, de pijnboompitten en de gehalveerde tomaatjes. Haal de aluminiumfolie uit de filodeegzakjes en vul ze met het groentemengsel. Garneer eventueel met wat Parmezaanse kaas.

Filodeegzakjes gevuld met broccoli is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept