1 Schil de pompoen, maak het vruchtvlees schoon en snijd het in stukken. Snijd de sjalotten fijn en fruit ze in wat Robusto extra vergine olijfolie. Voeg de stukken pompoen toe en laat ze even meebakken. Blus met de witte wijn.
2 Giet de kippenbouillon erbij, voeg 4 gehakte salieblaadjes, het chilipoeder en de uitgeperste teen knoflook toe en breng op smaak met ruim peper. Laat nu alles op een zacht vuur ongeveer 15 minuten zachtjes sudderen.
3 Pureer de soep met een staafmixer. Doe dat langer dan je denkt dan nodig is zodat de soep mooi glad wordt. Als de soep iets te dik is, doe er dan nog wat water bij. Proef of de soep ondanks de bouillon misschien toch nog wat zout nodig heeft.
4 Verhit een klein laagje Robusto extra vergine olijfolie in een koekenpan. Frituur daarin de 4 overgebleven salieblaadjes ongeveer een minuut (pas op, ze verbranden snel) en laat ze op keukenpapier uitlekken.
5 Schenk de soep in mooie kommen en garneer elke kom met een blaadje gefrituurde salie.
Romige pompoensoep met gefrituurde salie is een recept van Solo Open Kitchen