Italiaanse aubergineschotel

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de ui en de teentjes knoflook fijn. Snijd de witte selder, de aubergine en de tomaten in stukken. Snijd de worst in schuine stukjes. Doe een flinke scheut extra vergine olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg vervolgens de stukken witte selder, aubergine en tomaat toe en roer goed om. Zet het vuur lager en laat het zachtjes gaar worden.
  • 2 Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn.
  • 3 Voeg vervolgens de stukken worst en de olijven toe aan het groentemengsel en laat ze 5 minuten mee pruttelen. Meng in een kommetje de olijfolie met de balsamicoazijn en de poedersuiker en giet dat over de groentemix in de pan. Roer het gerecht nog even goed om en verdeel het over 4 borden. Strooi als laatste de geroosterde pijnboompitten erover en serveer direct.

Italiaanse aubergineschotel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Groentelasagne met komijnrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergineschotel met pomodori
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergineschotel met feta en tijm
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Griekse aubergineschotel met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept