1 Pel de ui en snijd hem klein. Snijd de tomaten in stukjes. Spoel de tuinbonen af en doe ze met de ui, de tomaat en een scheutje olijfolie in een pan. Voeg net genoeg water toe om de bonen onder te zetten.
2 Breng het water aan de kook, zet het vuur laag en kook tot de bonen zo gaar zijn dat ze uit elkaar vallen en een gedeelte van het vocht is verdampt, 30 - 40 minuten. Roer geregeld zodat op het laatst een lekker smeuïge tuinbonenpuree ontstaat.
3 Pureer eventueel met een staafmixer. Voeg wat zout toe. Was ondertussen de andijvie en snijd de groente in grove stukken. Kook de andijvie 5 minuten in kokend licht gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.
4 Rooster het brood. Leg het op 4 borden. Schep de tuinbonenpuree met daarop de andijvie op het brood, bestrooi met wat peper en besprenkel met olijfolie.