Bloemkool met ontbijtspek

4
40 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de sjalotten en halveer eventueel grote exemplaren. Verhit de boter in een hapjespan. Bak de sjalotten in 2 minuten. Leg een deksel op de pan, draai het vuur laag en bak nog 3 minuten.
  • 2 Roer de honing, de helft van de Boursin Cuisine en 75 ml water erdoor en schuif de sjalotten naar de zijkant van de pan. Leg de bloemkool tussen de sjalotten, schep de resterende Boursin Cuisine bovenop de bloemkool en strijk het erover uit.
  • 3 Leg de plakjes spek er bovenop en bestrooi met vers gemalen peper. Stoof de bloemkool afhankelijk van de grootte in 20-30 minuten gaar. Prik met een mes in de kern van de bloemkool. Als je het mes er makkelijk in kan steken, is de bloemkool gaar.
  • 4 BRON Boursin

Bloemkool met ontbijtspek is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Boerenpaté
1u30wachten min Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ingepakte maiskolf
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept