taart van geconfijte tomaat

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - Vet een taartvorm in en bestuif met een beetje bloem. Klop de overtollige bloem af en beleg de taartvorm met het kruimeldeeg.
  • 2
    - Prik het deeg in met een vork en leg er een vel bakpapier op. Vul de taartvorm met bakbonen en bak het deeg blind in een voorverwarmde oven van 200°C. Verwijder de bakbonen wanneer het deeg goudbruin kleurt en bak het daarna nog even verder. Laat de taartbodem vervolgens afkoelen op een rooster.
  • 3
    - Snijd de tomaten middendoor.
  • 4
    - Bedruppel een bakplaat met wat olijfolie en schik er de tomaten op. Leg de takjes tijm en de knoflookteentjes er ook bij. Kruid de tomaten met zeezout en peper en bestrooi ze lichtjes met suiker.
  • 5
    - Verwarm de oven voor op 120°C en konfijt de tomaten in ongeveer 35 à 40 minuten.
  • 6 Schik de tomaten in de taartvorm en besprenkel ze met wat olijfolie.

taart van geconfijte tomaat is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept