1 Schil de witte asperges (groene: alleen de dikke met een wat stuggere schil), snijd de harde onderkant eraf en snijd de asperges schuin in plakken van ca. 1 cm dikte.
2 Kook de krieltjes in de schil in een laagje gedurende ca. 10 min. gaar. Afgieten.
3 Verhit de Solo in een wok en roerbak de asperges 4 min. op een hoog vuur. Voeg het kerriepoeder toe. Rasp de citroenschil op een fijne rasp boven de wok. Halveer de citroen, knijp uit boven de wok. Omscheppen. Zet het vuur laag.
4 Voeg de kookroom, 2 dl heet water en het Bouillonketeltje toe, laat smelten en laat alles 2 min. pruttelen.
5 Hak de peterselie fijn. Schep de zalm, de krieltjes en de peterselie door de asperges. Voeg naar smaak wat peper toe. Verdeel over 4 borden.
Roergebakken asperges met gerookte zalm en citroen is een recept van Solo Open Kitchen