2 Bietjes goed wassen en per stuk verpakken in aluminiumfolie. Leg de bieten in een ovenschaal en rooster de bietjes gedurende 1 uur (grote bieten 1 uur en 20 minuten) gaar. Laat de bietjes afkoelen, pak ze uit en verwijder de schil. Bewaar de bieten tot gebruik in een afgesloten doos in de koelkast.
3 Bak de ham knapperig in een droge pan. Haal de ham uit de pan en breek of hak in kleine stukjes.
4 Bereid de dressing van 1 theelepel bouillonketeltje, 1 eetlepel heet water, de olijfolie, balsamico azijn en de mosterd.
5 Snijd de bietjes in dunne plakjes en schik deze dakpansgewijs over een groot plat bord. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel de kaas met de hamstukjes over de bietjes.
6 Druppel over elk bordje een eetlepel dressing en dien de bietjescarpaccio op.
Bietencarpaccio met mozzarella en krokante ham is een recept van Solo Open Kitchen