Bietencarpaccio met mozzarella en krokante ham

4
85 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Bietjes goed wassen en per stuk verpakken in aluminiumfolie. Leg de bieten in een ovenschaal en rooster de bietjes gedurende 1 uur (grote bieten 1 uur en 20 minuten) gaar. Laat de bietjes afkoelen, pak ze uit en verwijder de schil. Bewaar de bieten tot gebruik in een afgesloten doos in de koelkast.
  • 3 Bak de ham knapperig in een droge pan. Haal de ham uit de pan en breek of hak in kleine stukjes.
  • 4 Bereid de dressing van 1 theelepel bouillonketeltje, 1 eetlepel heet water, de olijfolie, balsamico azijn en de mosterd.
  • 5 Snijd de bietjes in dunne plakjes en schik deze dakpansgewijs over een groot plat bord. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel de kaas met de hamstukjes over de bietjes.
  • 6 Druppel over elk bordje een eetlepel dressing en dien de bietjescarpaccio op.

Bietencarpaccio met mozzarella en krokante ham is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Bietencarpaccio met appel en mierikswortelroom
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bietencarpaccio met tomaat en mierikswortelcr me
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bietencarpaccio met rucola en rolmops
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bietencarpaccio
15 min- Voorgerecht
Bekijk recept