2 Vet een ovenschaal in. Was de aubergine en courgette, snijd de uiteinden eraf en snijd beide in dunne plakjes. Was de paprika, verwijder het steeltje en van bovenaf de zaadlijsten uit de paprika. Snijd de paprika in ringen. Pel de ui en verwijder de onder en bovenkant en snijd ook de ui in ringen. Doe alle groenten in de ovenschaal.
3 Pel en snipper de knoflookteentjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan, zet de knoflook aan en blus af met 2,5 dl water. Voeg de tomatenpuree en het bouillonketeltje toe en roer de saus goed door.
4 Overgiet de groenten in de ovenschaal met de tomatensaus en voeg de kruiden toe. Dek de schaal af met aluminiumfolie en stoof de ratatouille in 25 minuten gaar.
5 Pel de knoflook. Pluk alle blaadjes van de basilicumplant of –takjes. Pureer de basilicumblaadjes met de knoflookteen, Parmezaanse kaas en 5 eetlepels olijfolie, met behulp van de staafmixer of keukenmachine, tot een mooie pistou.
6 Snijd de geitenkaas in 8 dunne plakjes.
7 Maak midden op het bordje een torentje door voorzichtig de plakjes aubergine, courgette en paprikaringen op elkaar te stapelen, afgewisseld met 2 keer een plakje geitenkaas per persoon. Eindig het torentje met een paprikaring. Garneer de torentjes met de pistou.
Ratatouilletorentje met geitenkaas is een recept van Solo Open Kitchen