1 Halveer de citroen en pers het sap uit in een grote pan.
2 Voeg de witte wijn met het water, uitgeknepen citroen, suiker, kurkuma en de laurier toe en breng aan de kook.
3 Schil de peren, snijd het kontje recht en zet de peren in de wijn.
4 Zorg ervoor dat de peren volledig onderstaan, leg eventueel een bordje op de peren.
5 Stoof de peren tegen de kook aan circa 1 uur. Zet het vuur uur uit en laat de peren afkoelen. Bewaar het stoofvocht voor later.
6 Schenk de rode port in een ovenschaal en zet de afgekoelde witte peren erin.
7 Zet de ovenschaal circa 8 uur in de koelkast zodat de rode kleur in de peer kan trekken. Er ontstaan hierdoor stoofperen die van onder naar boven donkerrood, roze en wit gekleurd zijn
8 .
9 Roer de maïzena aan met een beetje water. Breng het stoofvocht aan de kook en bind af met de maïzena.1
0 Doop de peren in het gebonden vocht voor een mooie glans.1