1 Het leuke van komkommers al dan niet met uien inmaken is dat je het steeds weer een beetje een andere smaak kunt geven. De basis is wel altijd hetzelfde. ( 2 dl heet water, 2 1/2 dl azijn, 3 el suiker en 1/2 tl zout, dat aan de kook is gemaakt) Of iets meer suiker..... als je niet zo van zuur houdt. Bepaal daarin je eigen smaak.Schil ( of niet) de komkommer en snij ze in dunne plakjes. Maak de ui schoon en snij ze in zo dun mogelijke ringen. Leg komkommer en ui laag om laag in een schoongemaakte pot.Volg je eigen smaakpapillen en voeg toe wat je lekker vindt.
2 Ik denk aan...,Spaans pepertje , een teen (tjes) knoflook, jeneverbessen, kruidnagel, peperkorrels, stukje gember mosterdzaadjes, verse dille of andere schoongemaakte verse kruiden.
3 Giet nadat je pot is gevuld er het hete azijnmengsel op en... "fill up to the top". Draai de deksel er stevig op en zet de pot omgekeerd op een schone doek en laat afkoelen.
4 In plaats van witte uien kun je natuurlijk ook rode uien of sjalotjes gebruiken.
5 Experimenteer met je eigen smaken.
6 Heerlijk fris bij een pittige Oosters maaltijd , bij een gewone boterham of een stamppot.
7 Het enige nadeel is, dat je de potten zuur voor 2 weken in de koelkast moet bewaren, alvorens je kunt smullen uit eigen inmaak.
8 Maar...of dat gaat lukken??
9 Mij althans niet.1
0 Eigen recept en foto.
Smullen uit eigen inmaak deel 1 Komkommer met ui. is een recept van Solo Open Kitchen