1 Winterse zuurkool, nou ja zeg met een temperatuur van 14 graden Celsius , zoals vandaag is gemeten kun je nauwelijks meer van winter spreken. Dat zijn al ware voorjaars temperaturen.
2 Toch is en blijft zuurkool voor mij een wintergroente en omdat zuurkool zo gezond is, weinig calorieën bevat en licht verteerbaar is, staat dit product wekelijks één keer op ons menu.
3 Zuurkool is echt van het seizoen en nog goedkoop ook.
4 Dit recept las ik in de vrijdags krant en is van Janny van der Heijden.
5 Vandaag gemaakt dus en weer eens een heerlijke variatie.
6 Daar komt ie dan.
7 Spoel de zuurkool af ( indien je dat wenst) en laat hem uitlekken in een zeef. Ikzelf doe dit nooit.
8 Verwarm de boter in een pan en smoor de uisnippers zacht en glazig. Voeg de laatste paar minuten de appelblokjes toe en smoor even mee.
9 Voeg dan ca 3/4 deel van de zuurkool toe en laat even mee smoren. Dan gaan de bouillon, witte wijn, laurierblad en de jeneverbessen in de pan erbij.1
0 Deksel op de pan, het vuur lager en laat maar lekker sudderen voor 60 minuten. De laatste 15 minuten voeg je de achtergehouden zuurkool toe.1
1 Vis de jeneverbessen en het laurierblad eruit voor je serveert.Voor het contrast op de foto heb ik dus even achterwege gelaten.1
2 Lekker met puree en een carbonaatje of filetlapje met wat jus.1
3 Bron zie tekst. Eigen foto
Gestoofde zuurkool heerlijk anders is een recept van Solo Open Kitchen