schorseneren met spek en aardappelgratin

4
60 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven verwarmen op 180 graden.
  • 2 Pel de knoflook doormidden snijden en wrijf er een ovenschotel mee.
  • 3 Schil de aardappels en snij ze in dunne plakjes.
  • 4 Schik ze in de ovenschaal.
  • 5 Meng de room de zure room en de gemalen kaas door mekaar kruid met nootmuskaat peper en zout en giet het over de aardappels.Laat 40 min in de oven garen .
  • 6 Snij de korsten van het brood en snij het in blokjes.
  • 7 Bak ze daarna in een pan goudbruin met een klompje boter.
  • 8 Bak daarna de pancetta goudbruin zonder boter .
  • 9 Schil de schorseneren de wortelen en snij ze in staafjes zoals ook de selder.1
  • 0 Bak alles 5min goudbruin in de pan met wat olie.1
  • 1 Kruid met peper en zout .1
  • 2 Giet er een beetje water bij en dek af voor nog een 5 tal min.1
  • 3 Haal het deksel eraf en laat het water verdampen.1
  • 4 Serveer de groenten met de croutons en het spek eronder.

schorseneren met spek en aardappelgratin is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met rozemarijn
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap aardappelgratin
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke aardappelgratin met gruyère
70 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentechips
Snack
Bekijk recept
Romige schorseneren in rauwe ham
60 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van schorseneren en winterpenen
30 min-
Bekijk recept