2 Pel de knoflook doormidden snijden en wrijf er een ovenschotel mee.
3 Schil de aardappels en snij ze in dunne plakjes.
4 Schik ze in de ovenschaal.
5 Meng de room de zure room en de gemalen kaas door mekaar kruid met nootmuskaat peper en zout en giet het over de aardappels.Laat 40 min in de oven garen .
6 Snij de korsten van het brood en snij het in blokjes.
7 Bak ze daarna in een pan goudbruin met een klompje boter.
8 Bak daarna de pancetta goudbruin zonder boter .
9 Schil de schorseneren de wortelen en snij ze in staafjes zoals ook de selder.1
0 Bak alles 5min goudbruin in de pan met wat olie.1
1 Kruid met peper en zout .1
2 Giet er een beetje water bij en dek af voor nog een 5 tal min.1
3 Haal het deksel eraf en laat het water verdampen.1
4 Serveer de groenten met de croutons en het spek eronder.
schorseneren met spek en aardappelgratin is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote