Ovenschotel met tomaat, aubergine

2
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Haal eerst het vocht uit de aubergine. Snijd daarvoor de aubergine in ronde plakken. Bestrooi beide kanten met grof zeezout en leg de plakken tussen keukenpapier met het gewicht erop (ik gebruik altijd twee borden), zodat het vocht eruit gaat. Laat ongeveer 10 minuten trekken. Borstel nadien het zout er zeer goed af met een borsteltje of propje keukenpapier!
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 3 Snijd intussen de andere groenten en de mozzarella in dikke plakken. Wrijf de plakjes aubergine en courgette goed in met olijfolie en kruid met peper en komijnzaad. Doe geen zout meer op de aubergines! Rangschik de groenteplakken en de mozzarella achter elkaar in een vuurvaste schotel. Giet de balsamicoazijn over de groenten. Strooi er de pijnboompitten over. Zet gedurende 30 minuten in de oven.

Ovenschotel met tomaat, aubergine is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept