1 Haal eerst het vocht uit de aubergine. Snijd daarvoor de aubergine in ronde plakken. Bestrooi beide kanten met grof zeezout en leg de plakken tussen keukenpapier met het gewicht erop (ik gebruik altijd twee borden), zodat het vocht eruit gaat. Laat ongeveer 10 minuten trekken. Borstel nadien het zout er zeer goed af met een borsteltje of propje keukenpapier!
2 Verwarm de oven voor op 180°C.
3 Snijd intussen de andere groenten en de mozzarella in dikke plakken. Wrijf de plakjes aubergine en courgette goed in met olijfolie en kruid met peper en komijnzaad. Doe geen zout meer op de aubergines! Rangschik de groenteplakken en de mozzarella achter elkaar in een vuurvaste schotel. Giet de balsamicoazijn over de groenten. Strooi er de pijnboompitten over. Zet gedurende 30 minuten in de oven.
Ovenschotel met tomaat, aubergine is een recept van Solo Open Kitchen