Quiche met radijsjes

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200° C.
  • 2 Leg het bladerdeeg met het bakpapier in de quichevorm en prik er met je vork enkele gaatjes in. Snijd de radijsjes in de helft, schil de boterrapen en snijd ze in fijne blokjes.
  • 3 Verhit 1 el vloeibare Solo in een koekenpan en stoof de radijsjes en boterrapen 5 minuten op een zacht vuur. Snijd de lente-ui in fijne stukjes. Klop de eieren los met de ricotta en kruid af met peper en zout.
  • 4 Spatel het ricottamengsel over de quichebodem en verdeel er de rapen, de erwtjes en lente-ui over. Leg de radijsjes met de bolle kant naarboven op het ricottamengsel. Zet de quiche 40 minuten in de oven. De gaartijd kan afhankelijk zijn van het merk van je bladerdeeg, dus kijk even naar de bereidingswijze op de verpakking.
  • 5 Maak het slaatje. Snijd hiervoor de venkelknollen in dunne plakjes. Pel de pompelmoezen en snijd ze in plakjes. Meng de waterkers met de radijsscheutjes.

Quiche met radijsjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Knapperige salade met peterseliedressing
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fantasiaquiche met pinda's
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept