1 Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in stukjes. Stoof ze in 25ml olijfolie. Mix goed fijn en meet 400gr van de tomatenpuree af.
2 Hak de salie fijn. Snij de mozzarella in stukken.
3 Doe de bloem en het bakpoeder in een kom. Maak een putje in het midden en doe er 50ml olijfolie in, de tomatenpuree, peper en zout. Meng door elkaar. Voeg dan één voor één de eieren toe (voeg het volgende ei pas toe als het eerste volledig opgenomen is). Meng er ten slotte de mozzarella en de salie door.
4 Beboter de cakevorm en bestuif 'm met wat bloem. Giet het beslag in de vorm en zet 10min in de oven. Verlaag vervolgens de oventemperatuur naar 180°C en bak nog 30min. Prik met een satéstokje in de cake om te zien of hij gaar is. Haal uit de oven, laat lauw worden, ontvorm en laat afkoelen op een rooster. Serveer lauw of koud.
Tomatencake met mozzarella (met basilicum) is een recept van Solo Open Kitchen