1 Verwarm de oven voor op 200° en zet een grote kom water op om de tagliatelle in gaar te koken.
2 Maak de prei schoon, was hem en snijd hem in fijne ringen. Verhit de boter in een pan. Stoof hierin de prei (neemt snel 15 min in beslag)
3 Ondertussen: Dep de kabeljauwfilets droog en kruid met peper en zout en doe er een klein beetje olijfollie over en zet 15 min in de oven op 180°. Na 5 minuten best de tagliatelle aan het kokende water toevoegen en al dente koken (ongeveer 8-10min)
4 Stuif over de prei 2 eetlepels bloem heen en bak hem kort aan.
5 Blus de prei af met 250 ml water en de 250 ml melk. Breng aan de kook en laat nadien nog ca. 3 minuten zachtjes koken.
6 Roer het bouillonblokje en de graanmosterd erdoor. Breng de saus op smaak met zout, peper en citroensap
Kabeljauw met prei in mosterdroomsaus is een recept van Solo Open Kitchen