Linzenpannenkoekjes met serranoham

4
60 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de linzen in ruim water met de gesnipperde sjalot en knoflook in ca. 45 minuten gaar. Laat ze iets afkoelen.
  • 2 Klop een beslag van bloem, melk en het ei en roer de linzen erdoor. Verhit 2 eetlepels vloeibare margarine in een anti-aanbakpan. Schep met een eetlepel bergjes beslag in de pan. Bak de linzenpannenkoekjes in ca. 1 minuut aan beide zijden gaar. Laat ze even uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Houd ze warm.
  • 3 Snijd de vijgen in vieren en bak ze kort in de pan waarin je de pannenkoekjes hebt gebakken. Leg op elk pannenkoekje een sneetje serranoham en een stuk vijg. Garneer met bieslook en serveer.

Linzenpannenkoekjes met serranoham is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Heldere bouillon met cantharellen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Burrata met boule beurre en geroosterde tomaatjes
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met spinaziesaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperbruschetta met serranoham en mosterd-appelmoes
35 min
Bekijk recept