Salade van geroosterde paprika

4
60 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de paprika's in vieren, verwijder de pitjes en de zaadlijsten en leg ze met de schil naar boven op een bakplaat. Rooster de paprika's onder de grill op 225ºC of op de bbq (leg in dat geval de paprika's op aluminiumfolie) tot de bovenkant zwart begint te kleuren. Haal ze uit de oven, leg er een vochtige handdoek op en laat die 5 minuten liggen. Haal de doek eraf, trek de schil van de paprika's af en laat ze afkoelen. Snijd de courgette in sneetjes. Snijd de aubergine eerst overlangs doormidden en dan in sneetjes.
  • 2 Laat de grillpan of de bbq goed heet worden. Bestrijk de courgette en aubergine met een klein beetje olie en rooster ze aan beide kanten, tot ze gaar zijn en mooie grillstrepen hebben. Laat ze afkoelen. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en laat ze afkoelen op wat keukenpapier.
  • 3 Meng de rucola en de geroosterde groenten door elkaar en breng de salade op smaak met een scheutje citroensap, en peper en zout. Haal 4 (of meer) mooie hele bladen van de rode sla en schep hier de salade in. Serveer direct.

Salade van geroosterde paprika is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Puree met rode paprika
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept