1 Pel en snijd de uien in halve ringen. Schil en hak de verse gember fijn.
2 Verhit 1 el Vloeibare margarine olie in een steelpannetje met dikke bodem en bak hierin op laag vuur de uien met de verse gember al omscheppend gedurende 4 minuten. Voeg de bakgember, de suiker, de azijn, ½ tl 5 kruidenpoeder en 1 dl water toe en laat op laag vuur ca. 20-30 minuten zachtjes inkoken tot een dikke chutney. Breng op smaak met wat peper en zout.
3 Bestrooi de koteletjes rondom met de rest van het 5 kruidenpoeder, wat peper en zout en bestrijk lichtjes met wat Vloeibare margarine. Even laten intrekken.
4 Grill de lamskoteletjes in een hete grillpan of onder de grill aan beide kanten in 3-5 minuten gaar (afhankelijk van de dikte en gewenste gaarheid). Verwarm de currysaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
5 Zet de spinazieharten (met de steekvormpjes er nog omheen) met behulp van een kaasschaaf of pannenkoekenmes op 2 grote platte borden, schep de rijst ernaast en leg de lamkoteletjes erop. Schep wat chutney op de lamskoteletjes en een lepeltje currysaus ernaast. Geef de rest van de saus er apart bij. Verwijder de steekvormpjes.
6 *Spinazietaartje met sojasaus:
7 Wok (vlak voor het eten) 500 g verse spinazie met een fijngehakt teentje knoflook, in een scheutje wokolie 3 minuten op een hoog vuur. Voeg een scheutje sojasaus, een scheutje light room voor koken en wat grof gemalen peper toe en verwarm tot al het vocht is verdampt. Zet de hartvormige steekvormpjes op een plank, vul ze met spinazie en druk het met een lepel goed aan.
8 **Wilde rijst met gebakken uitjes:
9 Kook 200 g wilde en witte rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, maar gebruik in plaats van water een ½ Bouillonketeltje Groenten van Knorr. Meng de warme rijst met 3 el krokante gebakken uitjes en 1 el grof gehakte peterselie.
Gegrilde lamskoteletjes met gemberchutney is een recept van Solo Open Kitchen