Champignon-

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Was de prei zorgvuldig en snijd in dunne ringen. Hak de walnoten grof.
  • 2 Laat een wok of een grote diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit 1 eetlepel vloeibare margarine in de pan en voeg de champignons en prei toe. Roerbak ongeveer 5 minuten en roer er dan de bloem, bouillonpoeder en Italiaanse kruiden door. Voeg na 2 minuten 200 ml koud water toe. Kook 2 tot 3 minuten en voeg daarna de walnoten en het broodkruim toe.
  • 3 Leg de vellen filodeeg naast elkaar op een werkoppervlak. Bestrijk het deeg met een beetje vloeibare margarine. Leg 3 vellen deeg op elkaar. Schep op elk vel een kwart van het champignonmengsel en laat ongeveer 3 cm aan elke kant vrij. Vouw de zijkanten over elkaar en rol losjes op. Leg de strudels op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met nog wat vloeibare margarine. Bak 10 tot 15 minuten in de oven totdat het filodeeg lichtbruin en knapperig is.
  • 4 Doe de sla in een kom en meng er de dressing door. Doe de strudels over op 4 voorverwarmde borden en serveer met de salade apart erbij.
  • 5 * Voor een zelfgemaakte balsamicodressing mengt u 3/4 eetlepel balsamicoazijn met 1/2 theelepel mosterd, 1/2 theelepel suiker, 1 eetlepel fijngesneden (bos)ui, een snufje zout, een mespuntje peper en 2 kleine eetlepels olijfolie. Voeg eventueel gehakte verse basilicum toe.

Champignon- is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipschnitzel met gepofte aardappel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse bonenstoof met spek, prei en ui
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipschnitzel met gepofte aardappel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse bonenstoof met spek, prei en ui
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept