1 Spoel de linzen onder koud stromend water. Pel en snipper de uien. Was de tomaten en snijd ze fijn. De bloemkool van stronk en bladeren ontdoen en in kleine roosjes verdelen. Snijd de courgette in de lengte door en vervolgens in reepjes van ongeveer een 1/2 cm.
2 Laat een braadpan op hoog vuur heet worden. Spuit eerst 2 eetlepels Solo Vloeibaar Light in de pan en wacht totdat de margarine begint te bruisen. Voeg als de margarine bijna niet meer bruist, de ui toe en bak die ongeveer 2 minuten. Voeg de courgette en de bloemkool toe en bak nog eens 3 minuten. Roer de kerriepoeder, tomaten en linzen erdoor. Doe er na 1 minuut de bouillon bij. Breng aan de kook en laat op laag vuur ongeveer 15 minuten koken.
3 Hak de koriander fijn. Schep de soep in 4 voorverwarmde kommen of diepe borden. Schep de yoghurt in het midden en strooi de koriander over de soep.
Milde kerriesoep met rode linzen, groente is een recept van Solo Open Kitchen