1 Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de hutspotgroenten 5 minuten in kokend water. Giet af en spoel met koud water. Laat heel goed uitlekken.
2 Hak de peterselie fijn. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Snijd het brood in kleine stukjes.
3 Meng in een kom het gehakt met de hutspotgroenten, de stukjes appel, de stukjes brood,
05 theelepel peper, wat zout, 2 theelepels kaneel en de peterselie. Kneed goed door.
4 Vet een cakevorm van ca. 1 l in met wat Solo Vloeibaar. Bekleed de vorm met de plakjes deeg en laat daarbij een deel van het deeg over de vorm hangen. Schep het gehakt-broodmengsel in de vorm en dek de vulling af met het overhangende deeg. Prik er met een puntig mesje 4 grote gaten in zodat ‘stoom’ kan ontsnappen. Bestrijk het deeg met wat vloeibare margarine.
5 Bak de gehakt-worteltjestaart in de hete oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin. Laat even rusten in de vorm. Snijd de taart in plakken en verdeel over 4 borden.
Hartige gehakt-worteltjestaart met appel is een recept van Solo Open Kitchen