Hartige gehakt-worteltjestaart met appel

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de hutspotgroenten 5 minuten in kokend water. Giet af en spoel met koud water. Laat heel goed uitlekken.
  • 2 Hak de peterselie fijn. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Snijd het brood in kleine stukjes.
  • 3 Meng in een kom het gehakt met de hutspotgroenten, de stukjes appel, de stukjes brood,
  • 05 theelepel peper, wat zout, 2 theelepels kaneel en de peterselie. Kneed goed door.
  • 4 Vet een cakevorm van ca. 1 l in met wat Solo Vloeibaar. Bekleed de vorm met de plakjes deeg en laat daarbij een deel van het deeg over de vorm hangen. Schep het gehakt-broodmengsel in de vorm en dek de vulling af met het overhangende deeg. Prik er met een puntig mesje 4 grote gaten in zodat ‘stoom’ kan ontsnappen. Bestrijk het deeg met wat vloeibare margarine.
  • 5 Bak de gehakt-worteltjestaart in de hete oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin. Laat even rusten in de vorm. Snijd de taart in plakken en verdeel over 4 borden.

Hartige gehakt-worteltjestaart met appel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept

Hartige broodtaartjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept