1 Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was en snijd de prei in ringen en kook ze in water in 15 minuten gaar. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes.
2 Giet de prei af en voeg citroensap en een kneepje vloeibare margarine toe. Meng er vervolgens de stukjes tomaat en gehakte peterselie door.
3 Maak de kaassaus. Verwarm hiervoor in een steelpannetje 3 kneepjes vloeibare margarine. Voeg de bloem toe en roer dit tot een samenhangend geheel. Laat het 2 minuten zachtjes pruttelen, zodat de bloem kan garen.
4 Schenk al roerend de melk erbij en roer tot een dikke, gladde saus ontstaat. Meng hier
075 van de geraspte kaas door en breng de saus op smaak met zout en peper.
5 Kruid ondertussen de visfilets met zout en peper en bestrijk ze met mosterd. Verhit 3 kneepjes vloeibare margarine in een koekenpan en bak hierin de vis 2 à 3 minuten per kant.
6 Schep de helft van de rijst in een ovenschaal. Schep daarop de helft van de prei en leg hierop de vis. Dek de vis af met de rest van de prei en schep hierop de rest van de rijst.
7 Schenk de kaassaus over de rijst, bestrooi met de achtergehouden kaas en bak het gerecht in ongeveer een half uur goudbruin.