Risotto met geroosterde groenten

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aubergine in kleine blokjes, de tomaten in partjes en snipper de ui.
  • 2 Meng de aubergine met de roerbakgroenten, de tomaten en de kruiden in een ovenschaal. Sprenkel er 3 kneepjes vloeibare margarine over, zet alles even goed door elkaar en rooster de groenten vervolgens gedurende 15 à 20 minuten in de oven.
  • 3 Fruit ondertussen de uisnippers in de rest van de vloeibare margarine een minuut of 3 in een hapjespan. Voeg de ongekookte risottorijst toe en laat zachtjes fruiten, zonder dat de rijst bruin wordt.
  • 4 Schep, als alle rijstkorrels rondom met een glanzend laagje zijn bedekt, een soeplepel bouillon bij de rijst. Laat al roerend zachtjes koken, tot al het vocht is opgenomen door de rijst. Voeg dan pas een nieuwe lepel bouillon toe en herhaal dit tot de bouillon op is en de rijst gaar.
  • 5 Schep de risotto door de geroosterde groenten en serveer.

Risotto met geroosterde groenten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept