1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aubergine in kleine blokjes, de tomaten in partjes en snipper de ui.
2 Meng de aubergine met de roerbakgroenten, de tomaten en de kruiden in een ovenschaal. Sprenkel er 3 kneepjes vloeibare margarine over, zet alles even goed door elkaar en rooster de groenten vervolgens gedurende 15 à 20 minuten in de oven.
3 Fruit ondertussen de uisnippers in de rest van de vloeibare margarine een minuut of 3 in een hapjespan. Voeg de ongekookte risottorijst toe en laat zachtjes fruiten, zonder dat de rijst bruin wordt.
4 Schep, als alle rijstkorrels rondom met een glanzend laagje zijn bedekt, een soeplepel bouillon bij de rijst. Laat al roerend zachtjes koken, tot al het vocht is opgenomen door de rijst. Voeg dan pas een nieuwe lepel bouillon toe en herhaal dit tot de bouillon op is en de rijst gaar.
5 Schep de risotto door de geroosterde groenten en serveer.
Risotto met geroosterde groenten is een recept van Solo Open Kitchen