Sperziebonen met champignons

4
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Haal de sperziebonen af. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper het uitje.
  • 2 Fruit de uisnippers een half minuutje in vloeibare margarine en voeg dan de champignons toe. Kruid met zout en peper. Laat onder af en toe omscheppen ca. 6 à 7 minuten zachtjes bakken.
  • 3 Kook intussen de sperziebonen in weinig water met zout in ongeveer 10 minuten beetgaar.
  • 4 Ris de blaadjes van het takje tijm en voeg die samen met de light room toe aan de champignons. Laat 2 à 3 minuten zachtjes pruttelen.
  • 5 Giet de sperziebonen af, verdeel ze over de borden en schep er de roomchampignons op.
  • 6 De gegrilde kippenbouten en rijsttimbaaltjes:
  • 7 Kruid de bouten en grill ze ongeveer 45 minuten in de oven, halverwege keren. Kook ondertussen de rijst gaar en knip de bieslook klein.
  • 8 Meng de rijst met de maïskorrels en de bieslook. Schep de rijst in kommetjes of kopjes, druk licht aan en keer ze om op de borden. Schep de sperziebonen met champignons ernaast en leg op elk bord een kippenbout.

Sperziebonen met champignons is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balsamico-champignons met rosevalfriet
30 min-
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept