Pittige boerenkool

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de boerenkool op laag vuur zachtjes ontdooien. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de aardappels en kook ze gaar gedurende ongeveer 20 minuten.
  • 2 Giet het vocht van de boerenkool af. Schep er 2 kneepjes vloeibare margarine, de gemalen koriander, het chilipoeder en de ketjap doorheen en stoof de kool op laag vuur gedurende 10 à 15 minuten. Bak ondertussen de plakjes spek knapperig in de rest van de vloeibare margarine.
  • 3 Giet de aardappels af, zet ze even terug op het vuur, schud ze op en stamp ze fijn. Snijd de rookworst in schuine plakken. Meng de gekruide boerenkool met de aardappels en garneer de stamppot met de plakken worst, het uitgebakken spek (grof gebroken) en de uitjes.

Pittige boerenkool is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met boerenkool en gedroogde tomaat
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenkoolpasta met kipsaucijs
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roerei met paprika en boerenkool
15 min
Bekijk recept
Traditionele boerenkoolstamppot
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige truffels
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Pittige gebakken garnalen
13 min Bijgerecht
Bekijk recept