1 Snijd de bieten in dunne plakjes en schik ze dakpansgewijs op een bord. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes. Meng de blokjes met 2 à 3 theelepels citroensap.
2 Roer de geraspte mierikswortel, een theelepel citroensap en de crème fraîche door elkaar. Schep een lepel van deze room op het midden van de bietjes en garneer met klein geknipte bieslook en de appelblokjes.
3 Lekker met gebakken aardappelpartjes en ui-tartaartjes:
4 Bak de aardappelpartjes bruin en krokant. Meng gemalen peper en 2 gesnipperde lente-uitjes door 400 g tartaar. Vorm hiervan 4 tartaartjes en bak ze 4 à 5 minuten.
Bietencarpaccio met appel en mierikswortelroom is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Dungesneden entrecote met bietjes, mierikswortelroom en rucola