Bietencarpaccio met appel en mierikswortelroom

4
10 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de bieten in dunne plakjes en schik ze dakpansgewijs op een bord. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes. Meng de blokjes met 2 à 3 theelepels citroensap.
  • 2 Roer de geraspte mierikswortel, een theelepel citroensap en de crème fraîche door elkaar. Schep een lepel van deze room op het midden van de bietjes en garneer met klein geknipte bieslook en de appelblokjes.
  • 3 Lekker met gebakken aardappelpartjes en ui-tartaartjes:
  • 4 Bak de aardappelpartjes bruin en krokant. Meng gemalen peper en 2 gesnipperde lente-uitjes door 400 g tartaar. Vorm hiervan 4 tartaartjes en bak ze 4 à 5 minuten.

Bietencarpaccio met appel en mierikswortelroom is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Dungesneden entrecote met bietjes, mierikswortelroom en rucola
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tortilla's met zalm, rode ui en koriander
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerd zalmhaasje op Moskouse wijze
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse haringspies met mierikswortelroom
25 min Snack
Bekijk recept

Bietencarpaccio met mozzarella en krokante ham
85 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bietencarpaccio met tomaat en mierikswortelcr me
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bietencarpaccio met rucola en rolmops
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bietencarpaccio
15 min- Voorgerecht
Bekijk recept