Kippenbouten in tomatensaus

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de ui en pel de knoflook. Kruis de tomaten in en leg ze even in kokend water. Ontvel ze en snijd ze in stukken.
  • 2 Verhit de vloeibare margarine en braad hierin de kippenbouten rondom aan. Haal ze uit de pan en kruid ze met peper en zout.
  • 3 Fruit in het achtergebleven bakvet de uisnippers een minuut of Voeg de geperste knoflook toe. Voeg na nog eens 2 minuten de tomaten toe en kruid met peper en zout.
  • 4 Laat de saus 5 minuten pruttelen en leg er dan de kippenbouten, het hele takje rozemarijn en het laurierblaadje in. Schenk het druivensap erbij, plaats het deksel schuin op de pan en laat het gerecht in 40 minuten gaar worden.
  • 5 Verwijder voor het serveren de laurier en rozemarijn en strooi de fijngehakte peterselie erover.

Kippenbouten in tomatensaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Citroenkip
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippenbouten met sjalot, aardappelpuree en spinaziesalade
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken kip
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept