1 Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een quiche- of ondiepe taartvorm (maar zeker geen springvorm i.v.m. met lekken) in met vloeibare margarine en verdeel de kerstomaten over de bodem.
2 Zeef de bloem in een kom, voeg peper en zout toe en maak een kuiltje in het midden. Voeg achtereenvolgens de melk, de eieren en de vloeibare margarine toe en klop een glad beslag.
3 Scheur de basilicumblaadjes in reepjes en roer ze door het beslag. Schenk dit beslag voorzichtig in de vorm en verdeel de kerstomaten weer een beetje als ze door het toevoegen van het beslag zijn verschoven.
4 Plaats de vorm in het midden van de warme oven en bak de clafoutis stevig en goudgeel gedurende ongeveer 35 à 40 minuten.
5 Neem de vorm uit de oven en laat het gerecht uitdampen op een rooster. Serveer lauwwarm. (De clafoutis kan een beetje inzakken.)
6 Lekker met ribkoteletten en een saus van gestoofde paprika:
7 Snijd de paprika's in blokjes en fruit ze in wat vloeibare margarine zacht. Schenk de bouillon erbij en laat de paprika zo 10 minuten stoven.
8 Bak ondertussen de koteletten in 6 à 8 minuten gaar.
9 Pureer de paprika met het kookvocht en geef deze saus bij het vlees.
Clafoutis van tomaat (tomatenquiche zonder bodem) is een recept van Solo Open Kitchen