Romige witlof met bacon

4
30 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in. Maak de stronkjes witlof schoon en halveer ze.
  • 2 Verhit wat vloeibare margarine en bak hierin de stronkjes rondom lichtbruin. Leg ze na het bakken met de snijkant naar beneden in de ovenschaal.
  • 3 Los al roerend de crème fraîche op in de bouillon. Schenk dit over de witlof en zet de schaal ongeveer 15 minuten in de oven. Bak ondertussen de plakjes bacon krokant.
  • 4 Strooi vlak voor het serveren de peterselie over de witlof en leg op elk half stronkje een plakje bacon.

Romige witlof met bacon is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Maïssoep met bacon
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Bagel met roerei, bacon en avocado
25 min- Lunchgerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept