Witlof met kaassaus

4
40 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de tomaten in plakken. Maak de stronkjes witlof schoon en spoel ze onder de stromende kraan af. Kook ze beetgaar in 8 minuten en laat ze in een vergiet uitlekken.
  • 2 Smelt de margarine in een steelpan, voeg de bloem toe en roer hier een egale massa van. Laat heel even op laag vuur garen en schenk er dan al roerend beetje bij beetje de melk bij. Laat de saus 3 minuten koken en meng dan de geraspte kaas erdoor.
  • 3 Vet een ovenschaal in met vloeibare margarine, leg de uitgelekte witlofstronkjes erin en bedek met de plakken tomaat. Voeg naar smaak peper en zout toe en strooi er de gehakte peterselie over. Schenk nu de kaassaus over de groenten, bestrooi de saus met de jonge geraspte kaas en zet de schaal 25 minuten in de oven.

Witlof met kaassaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pastaschotel met prei en garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met schnitzelreepjes en kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kaas-garnalensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept