1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een
05 à 1 cm dik. Vet een rechthoekige ovenschaal in.
2 Bak het gehakt rul in een droge pan. Voeg de ui en de knoflook toe en roerbak een minuut of Giet het vocht af.
3 Kruid het gehakt met peper, zout, kaneel en oregano en voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Laat het vlees ongeveer 20 minuten pruttelen.
4 Maak ondertussen een bechamelsaus. Smelt hiervoor de margarine in een steelpan en voeg de bloem in één keer toe. Roer dit tot een samenhangend geheel en laat het een minuutje garen op laag vuur. Roer er dan met de melk een gladde saus van en laat deze 10 minuten zachtjes pruttelen.
5 Bak de plakken aubergine in wat vloeibare margarine aan beide kanten. Meng 1 ei door de tomatensaus. Neem de bechamelsaus van het vuur en laat deze licht afkoelen.
6 Bedek de bodem van de ovenschaal met plakken aubergine. Kruid ze met peper en zout en bedek met een volgende laag aubergine, kruid opnieuw, enzovoort. Meng het laatste ei en ongeveer 2/3 van de kaas door de bechamelsaus. Verdeel de tomatensaus over de aubergine en dek af met de belhamelkaassaus.
7 Strooi de rest van de kaas over de moussaka en bak het gerecht nog een half uur in de oven.