Griekse ovenschotel

5
55 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een
  • 05 à 1 cm dik. Vet een rechthoekige ovenschaal in.
  • 2 Bak het gehakt rul in een droge pan. Voeg de ui en de knoflook toe en roerbak een minuut of Giet het vocht af.
  • 3 Kruid het gehakt met peper, zout, kaneel en oregano en voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Laat het vlees ongeveer 20 minuten pruttelen.
  • 4 Maak ondertussen een bechamelsaus. Smelt hiervoor de margarine in een steelpan en voeg de bloem in één keer toe. Roer dit tot een samenhangend geheel en laat het een minuutje garen op laag vuur. Roer er dan met de melk een gladde saus van en laat deze 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • 5 Bak de plakken aubergine in wat vloeibare margarine aan beide kanten. Meng 1 ei door de tomatensaus. Neem de bechamelsaus van het vuur en laat deze licht afkoelen.
  • 6 Bedek de bodem van de ovenschaal met plakken aubergine. Kruid ze met peper en zout en bedek met een volgende laag aubergine, kruid opnieuw, enzovoort. Meng het laatste ei en ongeveer 2/3 van de kaas door de bechamelsaus. Verdeel de tomatensaus over de aubergine en dek af met de belhamelkaassaus.
  • 7 Strooi de rest van de kaas over de moussaka en bak het gerecht nog een half uur in de oven.

Griekse ovenschotel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Vistandoori met wokgroente
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept