1 Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Pers de sinaasappel uit en rasp een deel van de schil (alleen het oranje deel, het wit eronder smaakt bitter).
2 Breng in een pan een laagje water aan de kook. Schep de broccoli in een stoommandje en plaats dit boven het zacht kokende water. Stoom de roosjes beetgaar gedurende
45 à 5 minuten.
3 Roer intussen in een ruime schaal 2 kneepjes vloeibare margarine romig met het sinaasappelsap en 1 theelepel rasp. Schep de broccoli erbij en schud even om.
4 Lekker met tilapiafilet en pilav:
5 Fruit de ongekookte rijst in wat vloeibare margarine aan met de kerrie. Voeg de bouillon, rozijnen en abrikozen toe en laat de pilav afgesloten in 15 à 20 minuten gaarkoken. Bak de vis in 6 à 8 minuten bruin en gaar.
Gestoomde broccoli met sinaasappel is een recept van Solo Open Kitchen