Broccoli uit de wok met schnitzelreepjes en rijst

4
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verdeel de broccoli in roosjes. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de schnitzels en de paprika's in reepjes en snipper de ui.
  • 2 Bak de schnitzelreepjes in wat vloeibare margarine rondom bruin. Schep het vlees uit de pan en fruit in het achtergebleven bakvet de paprika en de ui in 5 minuten zacht. Voeg de tomatenblokjes met sap, de tomatenpuree, de wijnazijn en de honing toe en breng alles aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • 3 Verhit ondertussen de wok en rooster hierin de cashewnoten goudgeel. Laat ze op een vel keukenpapier uitdampen. Verhit wat vloeibare margarine in de wok en roerbak de broccoliroosjes een minuut of
  • 4 Voeg een scheutje water toe en leg een deksel op de wok. Laat de broccoli zo gedurende ongeveer 4 minuten beetgaar worden.
  • 5 Doe ondertussen het vlees weer bij het ui-paprikamengsel en laat het gerecht even goed doorwarmen.
  • 6 Schenk de ketjap langs de wand van de wok bij de broccoli en schep goed door. Bestrooi de groente met de cashewnoten.
  • 7 Serveer de broccoli met de rijst en het vlees.

Broccoli uit de wok met schnitzelreepjes en rijst is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept