1 Verwarm de oven voor op 200°C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Kook de broccoliroosjes 4 minuten voor, spoel ze af met koud water om het garingsproces te stoppen en laat ze heel goed uitlekken. Bak de spekreepjes knapperig in vloeibare margarine. Maak de lente-uien schoon en snijd ze in ringen.
2 Leg vier plakken deeg in een vierkant op het werkvlak, leg de andere vier plakken erop en rol het deeg uit tot een lap die iets groter is dan de quichevorm. Bekleed de vorm met het deeg en snijd de randen bij. Prik de bodem met een vork in. Verdeel de broccoli, lente-ui en spekreepjes op de bodem en strooi de helft van de kaas erover.
3 Klop de eieren los met de light room en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Roer de rest van de geraspte kaas erdoor. Schenk de room over de quiche en bak hem in het midden van de oven in een half uur gaar.