1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de stengel bleekselderij in drieën en snijd elk stuk in de lengte in reepjes. Schrap het stuk winterwortel, snijd in de lengte in dikke plakken en snijd dan de plakken weer in repen. Schrap de worteltjes en snijd ze schuin in plakjes van een centimeter.
2 Bestrijk 4 vellen vetvrij (bak)papier met vloeibare margarine. Verdeel de bleekselderij en wortel erover en leg de stukken kabeljauwfilet op de groenten. Bestrooi de vis met zout en peper en leg op elk stuk vis een half laurierblaadje. Vouw de vellen bakpapier als een pakketje dicht en bak de vis ongeveer 12 minuten in de hete oven.
3 Kook ondertussen de wortelplakjes in 8 à 10 minuten gaar. Pel en pers de teen knoflook en meng dit met de citroenrasp, zout, peper, vloeibare margarine en gehakte peterselie. Giet de worteltjes af en schud ze in de pan om met het peterseliecitroenmengsel.
4 Neem de vispakketjes uit de oven en maak ze aan tafel open. Serveer met de worteltjes.
Italiaanse worteltjes met vispakketjes is een recept van Solo Open Kitchen