Zoek
Mediterrane boerenkoolstamppot met runderworst
4
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
750 gr kruimige aardappelen geschild
500 gr gewassen en gesneden boerenkool
10 zongedroogde tomaatjes in reepjes
1 tl roze peperkorrels
2 el Italiaanse kruiden
gemalen zeezout
4 runder braadworstjes
1 dl slagroom
gemalen zwarte peper
1 el boter
1 scheut rode wijn
Bereiding
1
Kook de aardappelen met daarop de gesneden boerenkool gaar .
2
Strooi 1 el Italiaanse kruiden op een bord en maal er flink wat zwarte peper over.
3
Rol de runderbraad worstjes goed door dit mengsel, zodat het aan de worstjes blijft kleven.
4
Bak de worstjes rondom bruin en gaar in 1 el boter.
5
Giet de aardappelen en de kool af.
6
Meng er 1 el Italiaanse kruiden, 100 ml kookroom , zeezout ,1 tl roze peperkorrels en de gesneden zongedroogde tomaatjes door.
7
Stamp tot een grove stamppot.
8
Maak een snelle jus van het braadvocht met een scheutje wijn en serveer de stamppot met het worstje en een kuiltje jus.
9
Wijnadvies Altano Douro1
0
.Ik heb het recept iets aangepast door meer aardappelen te gebruiken. Eens heel anders en lekker 1
1
Proef Magazine van Gall& Gall Eigen foto
Mediterrane boerenkoolstamppot met runderworst is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Duitse koolsalade met runderworst
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgette met couscous en runderworst
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Shoarmabroodjes met runderworst
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte Runderworst
30-60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane pastaschotel met Chaumes
20 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept