2 Halveer de komkommer in de lengte. Haal met een theelepeltje de zaadjes eruit. Snij nogmaals in de lengte door.
3 Snij elk kwart deel komkommer in schuine repen.
4 Was het pepertje.
5 Halveer het en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snij in dunne reepjes. Schil de ui en snij in halve ringen.
6 Doe alle overige ingrediënten in een pan en kook het geheel, totdat alles is opgelost. Proef even aan het azijn mengsel. (Zoet-zuur is qua smaak voor iedereen anders) en voeg zo nodig suiker of azijn toe en laat even meekoken.
7 Roer er de komkommer, ui en de peper door en laat een 30 tal minuten van de hittebron af staan. Roer af en toe om. Het hele rauwe is er nu vanaf. Vul een schone glazen pot en zet tot gebruik in de koelkast.Heerlijk bij Aziatische gerechten. Ook lekker door je salade.
8 Schone pot?
9 Tip oven op 150 graden en pot en deksel 10 minuten in de oven. Oven uit en pot en deksel tot gebruik laten staan.1
0 Eigen recept en foto
Smullen uit eigen inmaak Deel 3 Zoetzure is een recept van Solo Open Kitchen