2 Zet ook een stoofpot op een zacht vuur. Schenk er een scheutje olijfolie in.
3 Pel de uien, halveer ze en snij ze vervolgens in zeer fijne stukjes. Stoof ze op een zacht vuur.
4 Roer regelmatig even in de pot.
5 Verwijder het steeltje en snij de aubergine (ongeschild) in brede schijfjes en vervolgens in kleine blokjes (brunoise).De schil zorgt voor wat extra kleur. Laat de aubergine meestoven en voeg indien nodig een beetje extra olijfolie toe. (Aubergine absorbeert het braadvet gemakkelijk.)
6 Schil de rode en de gele paprika met een dunschiller. Verwijder de zaadlijsten en snij de groente in kleine kubusjes. Doe ze in de stoofpot.
7 Voeg de takjes tijm en de rozemarijn toe en kruid bij met peper, zout en Italiaanse kruidenmix (naar smaak)
8 Snij de ongeschilde courgette in piepkleine blokjes en voeg ze bij de ratatouille.
9 Voeg nu de tomatenblokjes bij de ratatouille en roer voorzichtig.1
0 Laat de groentemengeling 10 minuten stoven op een zeer zacht vuur. Roer niet te heftig, want het niet de bedoeling dat je puree krijgt.