Hamrolletjes gevuld met zuurkool op een laagje

2
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelen gaar met een bouillonblokje naar keuze .
  • 2 Giet ze af en maak een smeuïge puree met een klontje boter en een scheutje kookroom. Proef en voeg zo nodig extra peper en zout toe.
  • 3 Kook de zuurkool met de appelblokjes gaar in de wijn met een klein scheutje water. Laat goed uitlekken.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • 5 Wrijf de plakken ham in met mosterd .Leg een flinke pluk zuurkool op de ham en rol de ham op. Werk zo alle zuurkool op.
  • 6 Roer de crème fraîche met de helft van de kaas door elkaar.
  • 7 Nu bouwen we de schotel op.
  • 8 Vet de ovenschotel ( Ik gebruikte 2 eenpersoons ovenschoteltjes, waaruit het gerecht ook gegeten kan worden) zie foto ) in met wat boter en verdeel de puree over de bodem.
  • 9 Leg daarop de met zuurkool gevulde ham rolletjes.1
  • 0 Wrijf een laagje crème fraîche mengsel over de ham zuurkoolrolletjes.1
  • 1 Strooi er de rest van de kaas over en zet het geheel voor 25 minuten in de oven. Dit gerecht kun je geheel vooraf bereiden. Hoeft dan alleen nog maar in de oven. Super lekker.1
  • 2 Eigen recept en foto.

Hamrolletjes gevuld met zuurkool op een laagje is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Sophia Loren's Parmigiana
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne met chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Surinaamse snacks
25 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Lasagne met ratatouille
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Courgette met ham en oude kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Haricots verts in rauwe ham
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde spinaziehamrolletjes
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hamrolletjes met zuurkool en kaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept