2 Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking
3 Schil de bataten en snij ze in blokjes van 1 cm. Snij de paprika's in vieren, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij ze eveneens in kleine blokjes. Doe beiden in een grote ovenschaal.
4 Bestrooi de bataat en paprika met komijn, koriander, paprika, peper en zeezout en overgiet met olijfolie en sojasaus
5 Meng alles goed door elkaar en plaats de schaal gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
6 Snij ondertussen de lente-uitjes in dunne plakjes. Voeg de couscous en lente-uitjes bij de nog warme bataat en paprika en meng alles goed.
7 Voor de saus: Pel en snipper de rode ui. Meng de ui met de rest van de ingrediënten en mix, met behulp van de staafmixer of in de blender, tot een gladde saus.
8 Serveer de saus bij de ovenschotel en werk het bord af met enkele blaadjes citroenmelisse.