Ovenschotel van zoete aardappel

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°
  • 2 Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking
  • 3 Schil de bataten en snij ze in blokjes van 1 cm. Snij de paprika's in vieren, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij ze eveneens in kleine blokjes. Doe beiden in een grote ovenschaal.
  • 4 Bestrooi de bataat en paprika met komijn, koriander, paprika, peper en zeezout en overgiet met olijfolie en sojasaus
  • 5 Meng alles goed door elkaar en plaats de schaal gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • 6 Snij ondertussen de lente-uitjes in dunne plakjes. Voeg de couscous en lente-uitjes bij de nog warme bataat en paprika en meng alles goed.
  • 7 Voor de saus: Pel en snipper de rode ui. Meng de ui met de rest van de ingrediënten en mix, met behulp van de staafmixer of in de blender, tot een gladde saus.
  • 8 Serveer de saus bij de ovenschotel en werk het bord af met enkele blaadjes citroenmelisse.

Ovenschotel van zoete aardappel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept