1 verwarm de oven voor 180°C Verhit 3 el olie in een pan op middelhoog tot hoog vuur. Bak al roerend de aardappel, ui , courgette, paprika en aubergine 5 minuten, tot de groente net een beetje kleur heeft. Haal van het vuur
2 haal de aardappel uit de pan, verdeel de schijfjes over de bodem van een ovenschaal, 1 l inhoud. Leg er een laag courgette op en wat ui. Maak dan een laag aubergine en dan een laag paprika met nog meer ui.
3 Eindig met de tomaten en peterselie. Breng op smaak met met flink wat zout en peper. Los de tomatenpuree op in 150ml water. Giet over de groenten. Druppel er ten slotte de laatste 2 lepels olie over. Bak 30 minuten en haal uit de oven . Bedruip de groente met het stoofvocht.
4 Zet de oven op 160°C en bak het gerecht nog 1 uur; Controleer elke 20 minuten of er nog genoeg vocht in de schaal zit en de groente niet te snel bruin kleurt. giet er indien nodig wat water bij of dek af met aluminiumfolie. Haal uit de oven als de groenten bovenop licht geroosterd is en alles daaronder zacht is.
5 Laat 10-15 minuten staan voor u het gerecht serveert.
GRIEKSE GROENTEOVENSCHOTEL BRIAM is een recept van Solo Open Kitchen