1 Snij de aubergines in schijven van ongeveer 5 mm. Vul een bord met bloem en leg elke schijf aubergine eventjes langs beide kanten in de bloem. bak ze in de hete olijfolie tot ze mooi goudbruin zijn. Leg de gebakken aubergines op een stuk keukenrol om het overtollige vel te absorberen
2 maak een tomatensaus, laat het gesnipperde look en ajuin glazig worden in de hete olijfolie. Voeg 2 dozen gepelde tomaten toe of rijpe verse tomaten , een lepel suiker, peper en zout en laat dit 20 minuten sudderen. Voeg op het einde gesnipperde basilicum toe, hou enkele blaadjes over voor de afwerking
3 neem een grote vuurvaste schotel of 4 individuele ovenschoteltjes. warm de oven voor op 180°C
4 Giet wat olijfolie in de schotel en ook een beetje tomatensaus. Bedek de bodem met een laag aubergines. , bedek met een laagje gemalen parmezaan en dan met de in schijfjes gesneden mozzarella. Voeg peper en zout toe. Wat tomatensaus, herhaal dit. Overgiet alles met de rest van de tomatensaus
5 Laat de schotel 30 minuten bakken in de oven
6 voor het opdienen afwerken met parmezaan , verse basilicum en peterselie