Prei au gratin

2
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ovenschotel, ik houd ervan en één van mijn favoriete is toch wel aardappel gratin. Vaak zijn ze ook lekker makkelijk klaar te maken en je kan er eindeloos mee variëren. Dit keer een ovenschotel met aardappel, prei en eventueel ham-, spekblokjes. Je kan deze ovenschotel ook alleen met prei maken.
  • 2 Begin met het opzetten van een pan water voor de prei. Zet daarna de oven aan op 200 graden zodat deze alvast kan voorverwarmen. Snijd daarna de prei in ringen. Zodra het water kookt, voeg je de prei toe en kook je deze voor ongeveer 5-6 minuten. Meng ondertussen de creme fraiche met de verse slagroom en de peterselie in een kom.
  • 3 Breng dit mengsel op smaak met een snufje zout en peper. Schep de prei in een ovenschaal
  • 4 En giet het slagroom/creme fraiche mengsel hier overheen. Als laatste strooi je de geraspte kaas over de ovenschotel zodat deze lekker krokant wordt.
  • 5 De ovenschotel kan voor ongeveer 20 minuten de oven in totdat de kaas lekker krokant en bruin is geworden.
  • 6 Tip: je kan ook voorgekookte aardappelschijfjes op de bodem van de ovenschaal leggen en daar bovenop de prei. Meestal zijn de voorgekookte aardappelschijfjes uit de supermarkt nog te hard en moet je deze eigenlijk nog iets langer voorkoken, een minuut of 4-Want anders is de prei in de ovenschotel al goed en de aardappelschijfjes nog hard.

Prei au gratin is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenfarfalle met zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept