1 Was de 2 courgettes en snij de uiteinden eraf. Rasp de courgettes tot "spaghetti" linten op een mandoline en zet even apart.
2 Bak de ui glazig in wat olijfolie en voeg dan de knoflook en de tomatenreepjes toe. Bak alles even door... Haal uit de pan en zet even apart. Voeg de champignons aan de pan toe en bak ze totdat de vocht afgeven. Voeg het ui mengsel weer toe en roer er de crème fraîche door. Roer het geheel goed door en breng op smaak met peper en zout en verdun de saus eventueel met een scheutje melk tot de gewenste dikte.
3 Bak de zalm apart in een pannetje gaar en snij ze in stukjes. Voeg de courgetti toe aan een hapjes pan met een klein scheutje olie en roerbak ze ca 5 minuten op middel hoog vuur en draai er wat peper en zout over.
4 Maak dan de borden op. Schep de helft van de courgetti op elk bord en lepel er de saus op. Verdeel er de stukjes zalm over, Druppel wat citroensap over het geheel en strooi er de peterselie over. Heel lekker.
Courgetti met kastanje champignons en verse zalm is een recept van Solo Open Kitchen