1 Maak de dressing: Breng de wijnazijn samen met de wijn en honing aan de kook, roer goed (zodat de honing goed is opgelost) en draai het vuur uit. Voeg de saffraandraadjes toe. Snijd de lente-uitjes in fijne schijfjes en leg in de marinade. Rooster de zaadjes en plet ze in de vijzel. Voeg toe aan de marinade. Laat de marinade volledig afkoelen en breng op smaak met olijfolie, limoensap en peper en zout.
2 Rooster de noten in een droge koekenpan en hak ze in stukjes.
3 Blancheer de prei: Was de prei zorgvuldig. Breng een grote pot gezouten water met partjes citroen en knoflook en aan de kook. Pocheer de prei 8-10 minuten en laat hem goed uitlekken.
4 Bak de forelfilet:Laat de Solo smelten in en pan en bak de filets mooi goudbruin. Kruid met vers gemalen peper en zeezout en werk af met wat limoenzeste
5 Serveer de forelfilets met de geroosterde hazelnoten, de prei en de dressing. Werk af met korianderblaadjes.