1 Steek -als je de asperges gaat barbecueën- de BBQ een half uur voordat je gaat beginnen aan, of verwarm de grill 15 minuten voor op de hoogste stand.
2 Schil de asperges en snijd het onderste harde stukje (1-3 cm) eraf. Kook ze 10 minuten. Haal ze uit het water, laat ze goed uitlekken en dep ze droog.
3 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
4 Snijd ondertussen de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Haal de blaadjes basilicum van de steeltjes. Hak de steeltjes fijn en meng ze met het gehakt, de gehaktkruiden en 2 el zongedroogde tomaatstukjes. Vorm er 12 bolletjes van en druk deze plat.
5 Meng de pasta in een grote schaal met de rest van de tomaatjes, 2 el olie van de tomaatjes en de balsamicoazijn. Voeg naar smaak peper toe.
6 Leg de asperges en de burgertjes op het rooster van de hete barbecue of grill, bestrijk ze met wat van de tomatenolie uit het potje zongedroogde tomaten, rooster ze ca. 5 minuten. Keer af en toe.
7 Verwarm ondertussen de Hollandaisesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
8 Meng op het laatst de blaadjes basilicum door de pastasalade. Verdeel de asperges over 4 borden, schep er wat pastasalade bij, leg de burgertjes ernaast. Schep de Hollandaisesaus over de asperges en geef de rest van de salade er apart bij.
Kipburgertjes met gegrilde asperges is een recept van Solo Open Kitchen