1 Snijd de Becel Bakken & Braden in kleine stukjes. Meng de Becel met de platte kaas en het volkorenmeel in een kom door elkaar en snijd het met 2 messen door elkaar tot een kruimelig mengsel. Voeg 2-3 el koud water toe en kneed met koele hand snel tot een soepel deeg. Vorm er een bal van, verpak hem in huishoudfolie en leg het deeg 30 minuten in de koelkast.
2 Hak intussen de peterselie fijn. Maak de prei schoon en snijd de prei in dunne ringetjes. Kook de prei 5 min. in water. Giet af in een zeef en druk het overtollige water met de bolle kant van een lepel uit de prei.
3 Verwarm de oven voor tot 180 °C. Klop de eieren met ¼ tl peper en de helft van de peterselie los. Roer de prei erdoor.
4 Bestuif het werkvlak met een beetje meel en rol het deel uit tot een cirkel van ca. 21 cm ø en bekleed de vorm ermee. Prik de bodem van het deeg met een vork op verschillende plaatsen in.
5 Verdeel het ei-preimengsel over de bodem en bestrooi met de kaas en de pompoenpitten. Bak de quiche in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 35 min. lichtbruin en gaar.
6 Was en snijd intussen de tomaten in partjes. Schep de tomaten met de rest van de peterselie en de dressing door elkaar en breng op smaak met peper. Neem de quiche uit de oven, laat hem even rusten en snijd hem in 4-8 punten. Serveer met het stokbrood. Geef er de tomatensalade bij.
Kaasquiche met prei en een tomatensalade is een recept van Solo Open Kitchen